Skip to main content

Over ons

Wij kennen de grond onder jouw voeten. Het gaat niet alleen om wat je doet, ook om waar je het doet. Word onderdeel van de fijnproevers van ruimtelijke ontwikkeling met hart voor de publieke zaak.

Kop koffie?Onze website

Metafoor maakt

het mogelijk

Wij zijn hét landelijk opererend advies- en detacheringsbureau voor gebiedsontwikkeling! Sinds de oprichting in 1995 hebben wij een groot aantal gemeenten, woningbouwcorporaties en private partijen geadviseerd bij hun vragen omtrent planeconomie, project- en procesmanagement en publiek- en privaatrecht. Metafoor levert kwalitatief hoogwaardige en kennisintensieve ondersteuning op maat door middel van advisering, detachering en onderzoek. Waar anderen vlakken zien, zien wij kansen.

Waar wij voor staan

Kwaliteit

Klanttevredenheid

Kennis

Succesvolle projecten

"Wij delen graag onze kennis en kunde met (toekomstige) vakgenoten en hebben met verschillende opleidingsinstituten in Nederland de handen ineengeslagen om cursussen en opleidingen te verzorgen op zowel juridisch als planeconomisch vlak."

Matthijs Witting
Junior Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling / Projectmanager

"Doordat ik bij Metafoor voor veel verschillende opdrachtgevers werk, krijg ik met allerlei complexe en interessante vraagstukken te maken. Wat mijn werk zo leuk maakt is het sparren met collega’s om de beste aanpak voor die vraagstukken te bedenken."

Simon Bruinink
Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling

"Metafoor biedt een veelzijdigheid aan projecten en detacheringen. Op deze manier kom je in aanraking met niet alleen collega’s van Metafoor maar ook andere juristen en kan je ervaringen opdoen binnen verschillende organisatieculturen. Dit biedt een fijne afwisseling. Metafoor biedt jou de mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen. Tevens is er een goede balans tussen werk en privé."

Tessa Hendriks
Juridisch Adviseur Gebiedsontwikkeling

"Een grote groep gevarieerde mensen met kennis en kunde, dat maakt werken bij Metafoor leuk. Sparren kun en doe je niet alleen met je collega’s binnen je vakdiscipline, maar ook met je collega’s van de andere vakdisciplines, hiervoor is voldoende ruimte. Met elkaar werk je aan vaak complexe en strategische vraagstukken die je samen voor je opdrachtgever tot een goed einde brengt."

Kristian van de Laar
Juridisch Adviseur Gebiedsontwikkeling

"Geen dag is hetzelfde in mijn werk, van overleg bij of met de klant, tot berekeningen uitvoeren en opstellen van het advies of rapport. Daarnaast zijn er soms trainingen en presentaties te geven en vakbladen te lezen. Altijd wel afwisseling dus! Bij Metafoor kan ik makkelijk mijn ei kwijt en is de laagdrempeligheid om verzoeken te bespreken heel fijn. Zo wordt er altijd goed gekeken naar wat bij mij een passende opdracht is die mij uitdaagt. Tot slot en niet minder belangrijk, het is in ons nieuwe kantoor prettig werken met verse lekkere koffie!"

Tom Wesseling
Planeconoom

Onze expertise

Planeconomie

Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling is het grootste planeconomisch adviesbureau van Nederland. We hebben ervaring in ieder soort project op lokaal en regionaal niveau.

Project – procesmanagement gebiedsontwikkeling

Wij begeleiden de meest uiteenlopende gebiedsontwikkelingsprojecten met gedegen kennis van inhoudelijke, financiële en juridische aspecten.

Ruimtelijk juridisch advies

Onze juristen hebben kennis van zowel juridische aspecten als van de financiële en procesmatige aspecten bij ruimtelijke ontwikkeling. Wij trachten een juridisch advies te geven dat rekening houdt met financiële en procesmatige randvoorwaarden.

GrexManager

GrexManager van Metafoor is een zeer flexibel en toegankelijk systeem voor de opzet, actualisatie en het beheer van grondexploitaties. GrexManager geeft onze klanten snel een accuraat beeld van het financiële resultaat van uw grondexploitaties en exploitatieplannen.

Opleidingen en trainingen

Wij delen graag onze kennis en kunde met (toekomstige) vakgenoten en hebben met verschillende opleidingsinstituten in Nederland de handen ineengeslagen om cursussen en opleidingen te verzorgen op zowel juridisch als planeconomisch vlak.

Rekenkameronderzoek en beleidsevaluatie

In samenspraak met een rekenkamer(commissie) wordt een plan van aanpak opgesteld waarin de aanleiding, doelstelling, afbakening van het onderwerp en formulering van de onderzoeksvragen nader worden uitgewerkt.

Meld u aan voor onze Kwartaalberichten

U ontvangt als eerste onze Kwartaalberichten
(Grondexploitaties en Juridisch) en Outlook
Grondexploitaties